Om företaget

Inriktningen för Såthes Snickeri ligger på att tillverka och montera specialsnickerier enligt kundens önskemål. Inget jobb är det andra likt, utan allt är anpassat efter de önskningar och behov som finns. Förutom snickeriet har vi även ett eget glasmästeri under samma tak. 


Inredningar av olika slag, butiks- och kontorsdiskar, trappor, fönster, dörrar, portar, glaspartier och specialanpassade inredningar är något av det som finns med på tillverkningslistan. Naturligtvis utför vi montage av egna men även andras produkter. 


Vi har nyligen investerat i en datastyrd CNC-fräs med tillhörande mjukvara. Med den har kapacitetsnivån höjts ytterligare och vi kan erbjuda våra kunder fler och ännu bättre utförda jobb.

Såthes Snicker ägs och drivs sedan 1999 av Göran Scherman. Till sin hjälp har han fyra anställda. Innan Göra tog över var hans far Kjell och farbror Bernt samt ytterligare en kollega som ansvarade för verksamheten.


Vem var då denne Såthe som gett namn åt företaget? Tyvärr vet ingen exakt. Företaget grundades i slutet av 1930-talet av en man med efternamnet Såthe, men förnamnet är obekant. Grundarens son Helmer drev dock verksamheten fram till dess att nya ägare tog över på 70-talet..

Årets småföretagare 2014

Såthes Snickeri hade glädjen att motta hedersbetygelsen ”Årets Småföretagare” vid Kramfors kommuns företagsgala 2014.Utmärkelsen gläder oss oerhört och ger en energikick för vårt fortsatta arbete.